Weiss Architecture Studio

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae lorem.

Creare magazin online - care sunt lucrurile de care sa tii cont?

Vrei sa creezi un magazin online si vrei sa fii insotit in acest proiect? Esti in cautare de sfaturi si de trucuri pentru a nu face unele greseli? Nu intra in panica. Esti la locul potrivit.
Sa creezi un magazin online este un lucru care cere timp, dar care nu cere prea multi bani. Chiar daca exista unele solutii gratuite pentru creare magazin online, trebuie sa stii ca daca vrei sa te bucuri un magazin care sa aiba succes cu adevarat si sa dezvolti o adevarata afacere online, va trebui si sa faci unele investitii. Iata deci care sunt lucrurile si sfaturile de care sa tii cont pentru creare magazin online.

Care sunt primele intrebari pe care trebuie sa ti le pui inainte de a crea un magazin online

Inainte de a lansa un magazin online, mai intai va trebui sa iti pui anumite intrebari pentru a te asigura de faptul ca te lansezi in proiectul potrivit. Sa deschizi un magazin online necesita timp si implicare. Este deci necesar sa iti pui anumite intrebari, care iti vor permite sa iti incadrezi asa cum trebuie proiectul si motivatiile tale.

 • Ce investitie esti gata sa faci la inceput?
 • Iti doresti sau poti sa gestionezi stocul de produse pe care le vei comercializa?
 • Cat timp poti sa aloci proiectului tau?
 • Care sunt competentele tale tehnice?
 • Ce investitie esti dispus sa faci la inceput?

Prima intrebare importanta la care trebuie sa raspunzi, este care va fi investitia initiala. Ai ceva economii pe care sa te poti baza sau va trebui sa te descurci cu propria energie si cu propriile forte?

Asa cum am spus mai devreme, in zilele noastre este posibil sa iti deschizi un magazin online cu doar cativa euro. De fapt, au fost dezvoltate multe solutii de creare de site-uri web, ceea ce a contribuit la scaderea preturilor. Daca nu dispui de economii, proiectul tau va fi realizabil, dar va fi nevoie de foarte multa motivatie si de timp pe care sa il investesti.

Iti doresti sau poti sa gestionezi stocul de produse pe care le vei comercializa?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare, va trebui sa gasesti un model de afaceri care ti se potriveste cel mai bine dintre aceste 4:

 • Cumperi in vrac si vinzi in cantitati mici, adica devii un comerciant cu amanuntul;
 • Sa devii un angrosist, adica sa vinzi in cantitati mari;
 • Sa devii un revanzator, adica sa cumperi produse si sa le revii cu profit;
 • Deschizi un magazin dropshipping, adica vinzi produse fara sa le cumperi (si, prin urmare, fara a trebui sa gestionezi stocul aferent).

Daca nu dispui de economii, va trebui sa te indrepti inspre solutia oferita de dropshipping. Cel mai mare avantaj – poti sa deschizi un site de magazin online fara sa trebuiasca sa investesti in cumpararea unui stoc de produse.

A treia intrebare este legata de bugetul pe care il poti aloca site-ului. Nu ar trebui deci sa te lansezi in investitii costisitoare daca nu ai timp sa le fructifici.

De asemenea, este important sa stii cum te pot ajuta competentele tale pentru creare magazin online.

Alege un statut juridic

Creare magazin online - care sunt lucrurile de care sa tii cont?Inainte de a incepe cel mai mic demers, va trebui sa determini care va fi structura juridica pe care o vei folosi pentru activitatea ta. Pentru a dechide un magazin online va fi nevoie deci de un statut.

Alege/selecteaza furnizorii

Dupa ce stii mai multe despre structura juridica pe care o vei folosi pentru magazinul tau online, este necesar sa depui mai multe eforturi pentru a selecta viitorii tai furnizori. Daca ai prevazut sa creezi un magazin online cu dropshipping, va fi foarte important sa selectezi asa cum trebuie furnizorii. De aici vor decurge atat satisfactia, cat si calitatea produselor tale.

Alege solutia ta de e-commerce

Pentru a crea un site de e-commerce, ai doua posibilitati la indemana:

 • Sa folosesti un CMS proprietar precum Prestashop, Magento sau Drupali;
 • Sa folosesti o solutie prin abonament.

O solutie prin abonament este cea mai buna alegere atunci cand nu detii unele competente tehnice. De asemenea, este o solutie buna atunci cand nu iti permiti un CMS open source. Vei putea sa creezi un site in doar cateva minute, deoarece ti se propun diferite designuri de utilizat si de personalizat.

Daca alegi o solutie CMS open source, vei reusi sa creezi un site e-commerce complet personalizat. Pe langa faptul ca te poti bucura de creare magazin online care se pliaza perfect nevoilor tale, vei fi integral proprietarul site-ului tau. Dar, ai nevoie de un capital destul de important pentru a incepe.

Alege un nume de site si un domeniu

Ultima etapa a aventurii tale in domeniul antreprenoriatului pe internet va fi alegerea unui nume pentru site si sa cumperi un nume de domeniu. Dar si toate extensiile sale. Domeniul si numele site-ului sunt doua lucruri foarte importante pentru un magazin online. Numele de domeniu chiar are o influenta asupra activitatii viitoare a magazinului tau.

Te poti asocia si cu unii profesionisti in webmarketing, mai ales la inceput, cand ai nevoie de ajutor si de indrumare. Sau poti citi numeroasele bloguri sau site-uri din domeniu.

Call Now Button