Weiss Architecture Studio

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae lorem.

Dezvoltare website - despre ce este vorba?

Primul site web a inceput sa fie dezvoltat in anul 1991. Si incepand cu aceasta data, conceperea si dezvoltarea site-urilor web a cunoscut o dezvoltare exponentiala. In zilele noastre, orice companie trebuie sa dispuna de un site web pentru a reusi. Un site este cel care le permite clientilor tai sa afle mai multe despre firma ta. Aici, acestia intra in contact cu tine si stiu mai multe despre marca ta. Dar, o dezvoltare website nu este un lucru chiar atat de usor.

O dezvoltare website cuprinde numeroase etape, incluzand aici achiztionarea numelui de domeniu, dezvoltarea front-end si dezvoltarea back-end. Este nevoie de multa munca pentru a ajunge aici, pentru a dezvolta un site care sa fie usor de utilizat si care sa iti prezinte marca intr-un fel pozitiv.

Ce este dezvoltare website? Despre ce este vorba?

Crearea unui site web este divizata in doua etape principale: dezvoltarea si conceperea unui site web. Dar, acest proces mai poate include si alte etape precum programarea site-ului web, publicarea sa si gestionarea bazei de date.

Dezvoltarea web este asociata cu functionarea unui site web, in timp ce conceperea unui site web este legata de aparenta unui site web. Aceste doua competente sunt la fel de importante atunci cand vine vorba despre a crea un site web. Poti sa ai cel mai frumos site, cel mai bine conceput si perfect adaptat marcii tale daca acesta nu functioneaza corect, nu va reusi, un lucru perfect corect si viceversa.

Tipuri de dezvoltare website

Exista mai multe tipuri de dezvoltare website, printre care dezvoltare front-end si back-end. Este vorba despre ceea ce utilizatorul vede sau nu.

Dezvoltare website - despre ce este vorba?Dezvoltare front-end. Dezvoltarea front-end se refera la ceea ce utilizatorul vede si cu ce interactioneaza pe un site web. Acest lucru implica in general, designul unui site web , dar si culorile, felul in care este aranjata pagina si imaginile. Daca esti un dezvoltator front-end, inseamna ca esti responsabil cu aparenta si stilul unui site web.

Dezvoltarea front end se foloseste de instrumente precum Photoshop si Illustrator pentru a crea designul unui site web. Un astfel de dezvoltator trebuie sa stie si diversele limbaje de codare, precum HTML, CSS si Java Script. Este esential sa se inteleaga aceste limbaje de programare pentru ca toti utilizatorii sa poata interactiona cu site-ul cu ajutorul unor butoane sau al unor meniuri de navigare.

Dezvoltare back-end. Dezvoltarea back-end se refera la ceea ce utilizatorii nu vad pe un site web. Este mai mult axata pe functionarea unui site web si nu pe felul in care acesta arata. Se ocupa mai ales de autentificarea utilizatorilor, de configurarea retelei si de gazduire. Dar si de interactiunea cu baza de date si de tot ceea ce se intampla in culisele unui site web.

Un dezvoltator back-end este responsabil si trebuie sa se asigure de faptul ca totul functioneaza in mod corect pe un site web. De exemplu, daca unele persoane isi incarca datele sau informatiile pe un site web, acesta va trebui sa le compileze si sa le analizeze. Un dezvoltator back-end va trebui sa cunoasca unele limbaje de codare pentru servere, precum Ruby, .Net si Python.

Un alt tip de dezvoltare web este cel full stack. Dezvoltatorii full-stack pot sa se ocupe atat de dezvoltarea front-end, cat si de cea back-end. Sunt dezvoltatori ce trebuie sa cunoasca limbajul de programare si pentru servere, fiind capabili in acelasi timp sa gestioneze toate aspectele legate de dezvoltarea unui site web.

In ce consta dezvoltarea unui site web?

Procesul de dezvoltare poate sa para diferit pentru fiecare site in parte, dar cel mai adesea, este compus din opt etape.

Etapa unu: colectarea de informatii. Inainte de a te lansa in crearea unui site web va trebui sa aduni unele informatii. Este vorba mai ales despre finalitatea site-ului, obiectivele tale principale si audienta pe care o tintesti.

Scopul site-ului este motivul pentru care iti doresti sa creezi un site web. Este pentru a-ti promova marca sau pentru a oferi informatii despre un anumit subiect? Obiectivele tale se refera la ceea ce doresti sa realizezi cu acest site web. Acestea iti vor da o idee mai buna despre cum ar trebui sa iti proiectezi site-ul si ce conținut ar trebui sa includa. Publicul tau tinta se refera la persoanele carora le este destinat site-ul web. Fiecare afacere are un public tinta, asa ca asigura-te ca il gasesti pe al tau înainte de a crea site-ul web.

Etapa doi: planificare. Dupa ce ai adunat informatii de baza pentru site-ul tau web va trebui sa incepi sa iti planifici proiectul. Poti face un plan al site-ului, adica o lista cu subiectele sau lucrurile ce vor fi prezente aici.

Etapa trei: concepere. Dupa ce ai determinat care este planul site-ului, va trebui sa alegi aspectul sau. Designul contine intreg continutul sau vizual, precum poze sau videoclipuri. Nu uita sa ramai focusat pe audienta ta.

Etapa patru: continut. Este cel mai important. Va trimite un mesaj audientei si o va incuraja sa iti foloseasca site-ul.

Etapa cinci: functionare. Va trebui sa te asiguri de faptul ca ai un site care functioneaza foarte bine, ca este usor de parcurs de pe toate dispozitivele.

Etapa sase: testul. Se vor testa toate legaturile si butoanele de pe site, ortografia si daca are aceeasi aparenta atat pe telefon cat si pe laptop.

Etapa sapte si opt lansare si supraveghere. Dupa lansare este foarte important sa il verifici din cand in cand. Trebuie sa rezolvi cat mai repede orice problema si sa il actualizezi mereu.

Call Now Button