Weiss Architecture Studio

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae lorem.

Datorita popularitatii din ce in ce mai mari a marketingului digital, a devenit esential sa urmaresti traficul inspre site-ul tau web. Din acest motiv, Google a venit cu solutia Google Search Console, un instrument gratuit si foarte puternic, dar care nu este folosit asa cum trebuie atunci cand vine vorba despre seo search console.

Folosirea de Google Search Console este unul din cele mai eficiente instrumente pentru a identifica problemele, a le corecta si chiar si pentru a descoperi noi oportunitati de referentiere si de crestere a ratei de click pe Google.

Poti miza deci si tu pe seo search console pentru cel mai important obiectiv: sa obtii o mai buna clasare in rezultatele de cautare. Este esential, deoarece cu cat ai un site mai vizibil pe Google, cu atat acesta va primi mai mult trafic. Si daca paginile tale sunt concepute asa cum trebuie, vei avea mai multe conversii.

Ce este Google Search Console?

Google Search Console le va permite inainte de toate webmasterilor sa verifice daca au un site indexat asa cum trebuie pe Google. Intr-adevar, cel mai important scop este sa verifici daca primul motor de cautare din lume pune asa cum trebuie la dispozitie, site-ul tau pe web cu tot cu continutul sau.

Nimic nu este mai frustrant decat sa ai un site web, un blog si acesta sa nu fie optimizat asa cum trebuie cu seo search console. Asta inseamna ca nu vei fi vizibil pentru toata lumea. Cu acest instrument insa, vei reusi sa masori traficul si performantele site-ului tau, dar vei reusi si sa rezolvi unele probleme sau sa optimizezi clasamentul in rezultatele de cautare.

Google Search Console - un tool indispensabil pentru SEOAceste date sunt bilantul de sanatate in timp aproape real al site-ului tau Web, emis de catre doctorul Google.

Google a oferit intotdeauna utilizatorilor sai posibilitatea de a-si analiza gratuit site-urile web. De fapt, Google Webmasters Tools a facut posibila analiza si verificarea aspectelor centrale ale unui site web.

La 20 mai 2015, Webmasters Tools a fost redenumit Google Search Console. Google justifica schimbarea numelui prin faptul ca notiunea de „webmaster” a devenit putin invechita.

Oricum ar fi, SEO Search Console are un aspect mai modern si mai practic si primeste in mod regulat functii suplimentare. Marele plus al acestei evolutii este o analiza mult mai avansata a performantei rezultatelor cautarii.

Acest instrument este un plus incontestabil pentru toti antreprenorii. Dar Google nu ofera acest instrument degeaba:

Optimizandu-ti site-ul web, vei imbunatati calitatea rezultatelor cautarii si astfel, in general, perpetuam motorul de cautare.

In plus, este singura modalitate prin care Google te poate contacta in cazul in care exista o problema cu site-ul tau si te indreapta spre locul unde doreste sa ajungem cu totii.

De ce orice proprietar de site web ar trebui sa se foloseasca de seo search console?

Google Search Console a fost creat pentru a urmari mai usor performantele site-ului tau. Contul tau Google Search Console este cel care regrupeaza informatii pretioase pentru a intelege care parte de la tine din site functioneaza in mod corect sau nu.

Acest lucru poate sa priveasca unele aspecte tehnice ale site-ului tau, precum erori de explorare care trebuie sa fie corectate. Dar, da si anumite indicatii cu privire la eforturile pe care trebuie sa le depui pe un cuvant cheie specific daca ai o pozitie care este in scadere sau ai din ce in ce mai putini vizitatori.

Pe langa faptul ca se pot consulta astfel de date, poti sa fii notificat prin e-mail atunci cand sunt detectate noi erori. Astfel ca, esti informat repede cu privire la problemele pe care trebuie sa le rezolvi. In acest fel, orice antreprenor care administreaza un site web ar trebui sa invete sa il foloseasca.

Seo Search Console pentru ca referentierea ta naturala sa se imbunatateasca

Pentru a merge mai departe, Google Search Console te ajuta sa:

  • Urmaresti clasamentul tau pe Google, dintr-o perspectiva globala, dar si la nivelul unei singure pagini sau al unui singur cuvant cheie. Pozitionarea si numarul de clickuri sunt disponibile pentru fiecare pagina. Astfel, poti vedea si intelege ce functioneaza si ce genereaza trafic.
  • Monitorizezi evolutia site-ului tau in timp, astfel incat sa poti reactiona rapid in cazul in care apare o problema.
  • Masori actiunile tale si impactul creatiei tale de continut. Poti identifica apoi continutul de care ai nevoie pentru a consolida strategia de SEO.
  • Detectezi oportunitatile de trafic.

Google Search Console are, de asemenea, o serie de caracteristici esentiale, printre care:

  • Trimiterea URL-urilor prin intermediul hartii site-ului, care notifica Google cu privire la toate paginile tale, inclusiv cu privire la orice adaugare noua sau modificari recente,
  • Eliminarea manuala a paginilor invechite din listari,
  • Monitorizarea tuturor legaturilor externe care indica spre site-ul tau (backlinks).

Cu siguranta ca ai inteles deja ca ai nevoie si tu de seo search console, un instrument indispensabil atunci cand vine vorba despre analiza traficului tau web. Este vorba despre ochii ta de pe web care iti permit sa ajustezi in timp real strategia ta de SEO.

Cei mai priceputi, pot folosi si Google Analytics sau Google Data Studio pentru a se bucura si de mai multe informatii, dar si de Google Ads pentru a putea optimiza campaniile de publicitate online.

Call Now Button